بخش سردبیری شبکه سنینیوز از پایان فعالیتهای خود در روزهای آتی خبر داده است، به نظر میرسد که کمبود منابع مالی یکی از مهمترین دلایل پایان کار این رسانه خاص بوده است.
سنینیوز در حالی که مدعی بود اخبار اهل سنت در ایران را پوشش میدهد در سالهای اخیر از ماموریت اصلی خود دور شده و با انتشار برخی اخبار و تحلیلهای خاص ماموریت به ایجاد اختلافات میان هموطنان اهل سنت و شیعه به ویژه در استان سیستان و بلچوستان داشت، افراط گرایی این شبکه اطلاع رسانی در حدی بود که میان اهل سنت نیز مرجعیت خود را از دست داده و بسیاری آن را رسانه مسجد مکی میخواندند.
سنینیوز در جریان اغتشاشات پاییزی به عنوان تریبون شخصی مولوی عبدالحمید عمل کرده و این روزها به دلیل نداشتن اسپانسر مالی به ته خط رسیده است، پیش از این برخی کانالهای خبری و حتی شبکههای ضدانقلاب از سرناچاری مجبور به تعطیلی شده و سنینیوز نیز به همین سرنوشت دچار شده است.
سنینیوز علاوه بر پوشش همه جانبه اخبار مسجدمکی یکی از حامیان شرور معروف «عبدالغفار نقشبندی» نیز بوده است، تا جایی که در مهرماه سال گذشته همراه با رسانههای ضدانقلاب مدعی شکنجه این شخص نیز شده بود!
جالب آنکه نقشبندی پس از نقش بازی کردن در طول آشوبهای شهر زاهدان از کشور متواری شده و به عنوان لیدر تجزیهطلبان با منافقین ارتباط گرفت، این ارتباط باعث اتحاد تروریستهای تکفیری با منافقین شد.
نماینده منافقین، با انتقال پیام و قول مریم رجوی به تجزیه طلبان، به آنها اطمینان داده بود که منافقین حق خودمختاری بلوچستان مانند کردستان را علنی به رسمیت خواهند شناخت.
هماهنگی عبدالغفار نقشبندی، حبیب الله بلوچ (سربازی) سرکرده جریان تجزیه طلبی سهاب و نماینده گروهک تروریستی جیش العدل با مهناز صمدی مسئول میز کانادای گروهک تروریستی منافقین باعث افزایش شرارت در مرزهای جنوب شرقی کشور شده است.
عبدالغفار نقشبندی کیست:
عبدالغفار نقشبندی پس از صدور حکم دستگیری او در اسفند ماه 1401 از بیم افشا شدن ارتباطش با سرویسهای جاسوسی، پس از مدتی زندگی مخفیانه، به یکی از کشورهای همسایه منتقل شد.
نقشبندی مدتها نقش سرباز پیاده سرویسهای جاسوسی را در این استان سیستان و بلوچستان ایفا می کرد و نقش مهمی در برهم زدن امنیت سیستان و بلوچستان و ایجاد آشوبهای 1401 داشت،وقتی که عرصه را برای جولان بیشتر تنگ دید و مردم شیعه و سنی به افکار و اهداف وی پی بردند، توسط اربابان خود متواری شد.
وی تاکید کرد: مشارکت در ترور مولوی جنگیزهی یکی از منادیان وحدت در استان نیز از سوابق نقشبندی است که ارتباط او را با شبکههای معاند بهتر نمایان میکند.
با توجه به فاصله گرفتن مردم سیستان و بلوچستان از برخی شخصیتهای مذهبی افراطی، تصمیم بر آن شده که موج تبلیغی در جمعههای زاهدان و شرق کشور فارغ از خطبه های نمازجمعه زاهدان مدیریت شود.
در شهریور ماه ا1402 بود که جلسه ای محرمانه با حضور جواد دبیران نماینده گروهک تروریستی منافقین، عبدالغفار نقشبندی، حبیب الله بلوچ (سربازی) سرکرده گروهک تروریستی تجزیه طلب سهاب و نماینده گروهک تروریستی جیش العدل با هدف هماهنگی پیرامون اتحاد منافقین و این گروهک ها در شرق کشور و پرهیز از اختلاف با محوریت ۸ مهر (سالگرد حمله تروریستی به کلانتری ۱۶ زاهدان) برگزار گردید و افشای آن حواشی بسیاری همراه داشت.
اما از تحرکات گروههای تروریستی و بر اساس اعلام منابع آگاه امنیتی، ادر سال 1402 در کشور امارات جلسه دیگری میان این گروهک ها برگزار شده بود.
در این جلسه محرمانه که در شهر شارجه برگزار شد دو توافق مهم انجام گرفته است:
- سازماندهی تیمهای تروریستی با کارفرمایی و تامین مالی منافقین: با توجه به موازی کاری موجود میان سه گروهک مذکور در جذب، مدیریت و سازماندهی و با توجه به کمبود نیروی انسانی، مقرر گردید تا جریان مشترکی برای جذب و سازماندهی با استفاده از ظرفیت "کانونهای شورشی، عناصر جنبش دادخواهان و آزادگان عبدالغفار نقشبندی و عناصر گروهک تروریستی تجزیه طلب سهاب و سایر ظرفیتهای موجود تکفیری شرق" شکل گیرد و همچنین مدیریت جذب و سازماندهی هستههای جهادی-انتحاری-تبلیغی شرق کشور جهت طراحی سلسله اقدامات تروریستی در شرق کشور برعهده منافقین قرار گیرد. پس طبق این توافق، شناسایی و ایجاد فرم نشان (راه اندازی پرونده) برای نیروهای دارای ظرفیت توسط سه گروه فوق انجام گرفته و درگام بعدی برای مدیریت و سازماندهی به منافقین معرفی می شوند.
- اقدامات ایذایی و تبلیغی و شعار نویسی: با توجه به فاصله گرفتن روز به روز مردم سیستان و بلوچستان از برخی شخصیتهای مذهبی افراطی زاهدان ، تصمیم بر آن شده که موج تبلیغی را در جمعه های زاهدان و شرق کشور فارغ از خطبه های نمازجمعه زاهدان مدیریت کرده و تب اعتراضات شرق کشور را به صورت تبلیغی، شعار نویسی و بازتاب رسانهای و یا به صورت ایجاد هستههای تبلیغی میدانی در روستاها و شهرستانهای کوچک مرزی و مدارس سلفی شرق کشور مدیریت کنند. همچنین با توجه به شکسته شدن سکوت برخی علمای اهل سنت نسبت به اقدامات افراطی و ضد اسلامی جریانات و گروهکهای شرق کشور، این هسته های تبلیغی وظیفه هزینه سازی برای این علما را بر عهده دارند.
ناگفته نماند که افشای خبر جلسه محرمانه کویته پاکستان و توافقات شکل گرفته در آن که با تائید رسمی خبر برگزاری جلسه از سوی سخنگوی گروهک تروریستی منافقین و حبیب الله بلوچ همراه بود، منجر به شکل گیری اختلافاتی به طور ویژه میان گروهک تروریستی تجزیه طلب سهاب گردید.
از سوی دیگر برگزاری میتینگ خیابانی حبیب سربازی در تورنتو کانادا به دعوت مهناز صمدی مسئول میز کانادای منافقین، همزمان با افشای این خبر موجب جدایی چند نفر از اعضای گروهک شد و حتی در ادامه برخی عناصر مسجد مکی واکنش ها و مواضع تندی را پیرامون این جلسه محرمانه اتخاذ کردند.
لازم به ذکر است که رسوایی ایجاد شده پس از انتشار خبر دیدار محرمانه و توافقات شکل گرفته موجب شد که سربازی و منافقین ضمن تایید رسمی خبر، صراحتا به راهبردی بودن این اتحاد در حوزه شرق کشور اعتراف کنند.
نگاهی به بازیگران بیثباتسازی بلوچستان
همانطور که اشاره شد چهار جریان اصلی در این تحرکات دست دارند و هر یک اهداف خاص خود را دنبال میکنند.
نخست باید به نقش سرویسهای اطلاعاتی بیگانه اشاره کرد که برخی مانند سرویس اطلاعات خارجی انگلیس (MI۶) در منطقه شبه قاره تا مرزهای بلوچستان به طور سنتی نفوذ دارند و منویات و اهداف سیاسی، اقتصادی و فرهنگی دربار انگلستان مانند ایجاد و تشدید شکافهای مذهبی و قومی را دنبال میکنند و برخی دیگر مانند موساد به تازگی روی بیثباتسازی این منطقه سرمایهگذاری کردهاند.
دومین بازیگر ناامنسازی جنوب شرق کشور، یک جریان داخلی در استان است که با سوار شدن روی موج اختلاف مذهبی و تسری آن به سیاست سعی میکند فضای ملتهب و تنشآلود را تشدید و حفظ کند.
سومین جریان، گروهک منافقین است که از طریق توان سایبری و تحریک روانی مردم این پروژه را جلو میبرد. گروهک منافقین از ابتدای آشوبهای سال گذشته سعی کرد در مناطق مرزی نفوذ و بهصورت ارگانیک با گروهکهای مرزی تجزیهطلب علیه امنیت کشور همکاری کند. در زاهدان اما اقداماتی مانند شعارنویسی و مدیریت جریان تبدیل تظاهرات به اغتشاش و ادراکسازی رسانهای برای مشروعیت بخشی به آشوب مسلحانه و نمادسازی از چهرههای بدسابقه مانند مولوی متواری و عبدالغفار نقشبندی از اصلیترین کارویژههای سازمان است.
جریان چهارم گروهکهای تروریستی مستقر در خاک کشورهای همجوار است که با اخذ اطلاعات و دستورالعمل از سرویسها بهصورت ایذایی حملاتی را در مناطق مرزی و برخی شهرهای مرکزی استان ترتیب میدهند.
در حقیقت دولتهای متخاصم و سرویسهای اطلاعاتی بیگانه بازیگران اصلی و درجه یک روند بیثباتسازی جنوب شرق کشور هستند و گروههای دیگر را باید کنشگران درجه دو و تابع برنامه بیگانگان یا همراستا با آن تلقی کرد.
هدف این گروهها از ناامنی استان سیستان و بلوچستان عدم توسعه این منطقه است؛ این هدف کلان از یک سو زمینه را برای طرح خواستههای تجزیهطلبانه و اقدامات مسلحانه در سطح منطقه فراهم میکند و از سوی دیگر، فضا را برای گسترش ناامنی، آشوب و تجزیهطلبی در این مناطق مهیا میکند.
۱۶ اقدام کور تروریستی گروهک های مسلح در 1401 و نیمه اول 1402سیستان و بلوچستان
حمله به گشت راهور
در روز یکم مردادماه امسال ۴ مأمور پلیس راهور استان سیستان و بلوچستان به نامهای مهدی الهپور، رضا اسماعیلی، محمدرضا شیخی و حسن وحیدی حین گشت در محور خاش به تفتان استان سیستان و بلوچستان به شهادت رسیدند. در این اقدام کور، تروریستها با کمین در مسیر خودروی راهور آن را به رگبار بستند.
حمله به کلانتری ۱۶ زاهدان
در صبح روز ۱۷ تیرماه ۱۴۰۲ کلانتری ۱۶ زاهدان مورد حمله عوامل گروهک جیش العدل قرار گرفت که در آن حادثه دو نفر از مأموران انتظامی به نامهای ستوان سوم «علیرضا کیخا» و سرباز وظیفه «مبین رشیدی» به شهادت رسیدند.
حمله به هنگ مرزی سراوان
اشرار مسلح در نیمه شب ۶ تیرماه ۱۴۰۲ به پاسگاه مرزی میل ۱۳۹۰ هنگ مرزی سراوان شبیخون زدند که با مقاومت مرزبانان برجک ۱۶ پاسگاه روبهرو شدند و به سمت خاک کشور مقابل (پاکستان) متواری شدند. در این حمله ناجوانمردانه استواریکم حسن قورزایی به شهادت رسید.
حمله به برجک «مزه سر» در گلشن
در بامداد ۳۱ اردیبهشتماه 1402 گروهک جیش العدل قصد نفوذ به داخل کشور و خرابکاری داشتند که منجر به درگیری با مرزبانان منطقه «مَک سوخته» شد و تروریستها با تحمل تلفات از صحنه درگیری متواری شدند. در این حمله ۲ مرزبان کادر و ۳ سرباز وظیفه به نامهای گروهبانیکم حسین بادامکی، گروهبانیکم علی غنی باتدبیر، سرباز وظیفه محمد جمالزاده، سرباز وظیفه یونس سیفینژاد و سرباز وظیفه ناصر حیدری به شهادت رسیدند و دو مرزبان دیگر نیز مجروح شدند.
تیراندازی به مأموران هنگ زابل
در درگیری سوداگران مرگ با مأموران مرزبانی زابل در ۲۴ اردیبهشتماه ۱۴۰۲ سروان قربانعلی پیری مورد اصابت گلوله اشرار قرار گرفت و پس از دو روز تحمل به علت شدت جراحات وارده به درجه رفیع شهادت نائل شد.
ترور رئیس پلیس آگاهی سراوان
در روز ۱۰ اردیبهشتماه ۱۴۰۲ شهید علیرضا شهرکی به ضرب گلوله معاندین در خودروی شخصی خود ترور شد. در این اقدام ناجوانمردانه، همسر سرهنگ شهرکی نیز مورد اصابت گلوله قرار گرفت و به بیمارستان منتقل شد، ولی به دلیل شدت جراحات به شهادت رسید.
حمله به گشت انتظامی شهرستان بمپور
در تاریخ ۴ بهمنماه ۱۴۰۱ اشرار مسلح به خودروی گشتی پاسگاه انتظامی شهرستان بمپور حمله کردند که در این حادثه تروریستی سروان مختار مؤمنی و ستوانسوم ابوذر امیدوار به شهادت رسیدند.
درگیری در ایرانشهر
۳ نفر از اشرار مسلح که قصد ایجاد ناامنی و اقدامات کور مسلحانه در منطقه را داشتند، پس از پی بردن به تور اطلاعاتی پلیس، بدون توجه به اخطارها به سوی مأموران انتظامی تیراندازی کردند. در این حادثه که در ۱۷ بهمنماه ۱۴۰۱ رخ داد، دو شرور مسلح به هلاکت رسیدند.
حمله به مقر ایست و بازرسی محور زاهدان-خاش
گروهی از اشرار مسلح منطقه در تاریخ ۲۱ دیماه ۱۴۰۱ به نیروهای مستقر در ایست و بازرسی شهید غفاری در محور زاهدان - خاش که در حال انجام وظیفه و تأمین امنیت محور بودند به صورت ناجوانمردانه حمله و از سمت ریل قطار به آنان تیراندازی میکنند. بر اثر حمله اشرار، سرباز وظیفه یعقوب دهمرده به علت شدت جراحات بهرغم تلاش کادر درمان به فیض شهادت نائل آمد و ستوان محمد قیامی و استوار حسین پارسا کیا نیز مجروح شدند.
تیراندازی به واحد گشتی پاسگاه شهید تردست
در روز ۸ دیماه ۱۴۰۱ گشت انتظامی پاسگاهی در زاهدان مورد هدف تیراندازی اشرار مسلح یک دستگاه خودروی پژو پارس در کمربندی زاهدان قرار گرفت که در این حمله ناجوانمردانه یکی از مأموران جان برکف انتظامی مجروح شد.
تیراندازی به نیروی پلیس محور گلهکان-گلشن
درگیری سوداگران مرگ در تاریخ ۱۶ دیماه ۱۴۰۱ با نیروهای انتظامی محور گلهکان به گلشن در استان سیستان و بلوچستان منجر به شهادت ستوانسوم محمد زور شد.
حمله به سربازان وظیفه انتظامی راهور در چابهار
در ۱۴ آذرماه ۱۴۰۱ در پی حمله اشرار مسلح به ۲ سرباز وظیفه پلیس راهور شهرستان چابهار، سرباز وظیفه هارف هوتی به شهادت رسید و سرباز وظیفه بنیامین فاضلی نیز مجروح شد.
حمله به هنگ مرزی زابل
۱۶ آذرماه ۱۴۰۱ حمله اشرار مسلح مرزی منجر به شهادت سرباز وظیفه معین قدمیاری شد.
حمله به مأموران پاسگاه چشمه زیارت زاهدان
اشرار ضدانقلاب در تاریخ ۳۰ آبانماه ۱۴۰۱ به مأموران گشت انتظامی پاسگاه چشمه زیارت زاهدان حمله کردند که سرباز وظیفه بهزاد براهویی مقدم به شهادت رسید.
حمله به یگان تکاوری ۱۱۲ عمار ایرانشهر
حمله تروریستی اشرار مرزی در ۸ آبانماه ۱۴۰۱ منجر به شهادت ستوانسوم محسن رضایی شد.
ترور مأمور راهور در سراوان
در ۲۵ مهرماه ۱۴۰۱ اشرار مسلح در شهر سراوان، سرگرد محمد عباسی را که در حال انجام وظیفه در محل تعویض پلاک این شهرستان بود به رگبار بسته و به شهادت رساندند.